Hexengolf, Tyskland

Hexengolf, Tyskland

Äventyrsgolf med häxtema

Överblick över Hexengolf äventyrsgolf

I mitten av juli 2016 öppnade äventyrsgolfen Hexengolf för första gången sina portar. Denna häxtematiserade bana har 21 träsnidade statyer föreställande häxor, en stor häxstuga som fungerar som kiosk, och ligger i parken Hexentanzplatz i Tyskland. Hexentanzplatz eller "häxornas dansgolv" sägs ha varit en gammal hednisk plats där skog- och bergsgudinnor firades. Idag har det utvecklats till ett rekreationsområde för familjer med hotell, aktiviteter och affärer.

 

18-håls Hexengolfbanan byggdes inuti parken som en unik attraktion. Den är belägen på en svag sluttning och erbjuder hål med olika svårighetsgrad och utmaning. Hålen kan spelas på många olika sätt, vilket bidrar till den övergripande upplevelsen. Den lämpar sig för både nybörjare och mer erfarna spelare, i alla åldrar, och är en idealisk familjeaktivitet.

Anläggningen täcker ett område på 4 000 m² och består av två äventyrsbanor, vardera med 9 hål. Hela anläggningen är designad kring temat häxor, från hålens form till de stora häxliknande figurerna i trä (upp till 2m i höjd). Inspirationen för banan kommer från en serie brotts- och fantasyböcker skrivna av den tyska författaren Kathrin R. Hotowetz.

 

Man spelar äventyrsgolfSpindelnät på ett hål i  HexengolfFå bollen att hoppa över vattnet

 

Besökare har varit väldigt positiva till den nya banan. Ägaren René Hölke säger: "Spelarna är väldigt entusiastiska. Fem veckor efter öppningen har vi redan haft ett stort antal besökare, av vilka några har återkommit tre eller fyra gånger."

 

Äventyrsgolfen ligger vackert placerad i en lummig skogsglänta, och har ringlande vatten som spelaren måste korsa på en flotte. Förutom att spela minigolf kan spelare och gäster koppla av vid häxans stuga och njuta av förfriskningar och snacks, kaffe och kakor samt glass.

 

Läs ägarens utlåtande här (engelska) >>

 

Äventyrsgolf på Hexengolf i tyskland Äventyrsgolfbana i skog
Häxans stuga och flotte i skogen Pappa och barn spelar äventyrsgolf på Hexengolf Familj på Hexengolf

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara