"Vi är extremt nöjda med Äventyrsgolfbanan och dess kvalitet"

"Vi är extremt nöjda med Äventyrsgolfbanan och dess kvalitet"

"Jag vill tacka så mycket för det utomordentligt bra arbete som ni utfört de senaste veckorna. Vi är extremt nöjda med Äventyrsgolfbanan och kvaliteten på bygget och utrustningen. Andre (City Golf Europes förman på bygget) och hans gäng har varit mycket artiga, hjälpsamma och mest av allt, mycket aktiva. Vänligen vidarebefordra vårt tack till honom. Vi rekommenderar starkt er service till andra", säger Gerrol Jalving på Tellfords kommun i England. På en höjd i den lummiga stadsparken i Tellford ligger en 12-håls Äventyrsgolfbana, byggd av City Golf Europe i slutet av 2013 och inledningen av 2014.

"Ärligt talat trodde jag inte banan skulle bli klar i tid", säger Nicola Allen, chef för Tellford Stadspark. "Men City Golf Europe gjorde ett mycket bra arbete och höll tiderna. Flitens lampa lyste uppe på kullen långt inpå kvällarna."

12-hålsbanan på bergets topp har mer eller mindre blivit en succé. Parken har cirka 3000 besökare varje helg. Många av dem letar sig till Äventyrsgolfbanan. "Vi ville också skapa en attraktion för att locka fler besökare till vår fina park. Vi har nått det mål vi satte när vi beslutade oss för att investera i banan", säger Nicola Allen.

Att banan skulle påminna om bygdens historiska arv skulle återspeglas i golfbanan var en förutsättning. Shropsire och Telford är något av industrialismens vagga. Här finns världsarvet Ironbridge Gorge, den första bro som byggdes i järn. På Äventyrsgolfbanan finns givetvis the Ironbridge liksom ett gruvbrytnings hjul.

Telfords kommun tänker fortsätta med att utveckla banan med utsmyckning av hålen. Nicola Allen säger att flexibiliteten att kunna ändra var viktig vid inköpstillfället. Nu diskuterar man planer på ugnar, brickwork och andra sätt att ytterligare understryka industritraditionerna. Nicola Allen är själv golfspelare och gillar pittoreska, natursköna banor. Ju vackrare, desto bättre.

"Vi hade landskapet och den här platsen var inte utnyttjad. Jag tycker att banan har förgyllt landskapet i vår park", avslutar Nicola Allen.