Prestigefyllt pris till Äventyrsgolf från City Golf Europe

Prestigefyllt pris till Äventyrsgolf från City Golf Europe

NGVs prestigefyllda innovationspris går i år till Michel de Meijer, ägare av IJsselweide Golf Klubb och Jurassic Golf Äventyrspark i Gouda. Priset delades ut den 17 februari på den 21:a upplagan av Den Nationella Golf Kongressen & Utställningen 2016 i Amersfoort, Nederländerna.

Över 300 delegater från den Nederländska golfbranschen - som inkluderar operatörer, ägare, spelare och andra entrepenörer - deltog i eventet som hölls av NVG (Golfbaneaktörernas Industri- och arbetsgivarorganisation).

Juryn utsåg Jurassic Golf Äventyrspark till årets inovatör tack vare det mod som Michel visade genom att våga satsa på Äventyrsgolf med målet att göra spelet golf mer tillgängligt för unga människor och familjer.

”Vi vill hjärtligt gratulera Michel till detta innovationspris”, säger Tom Lundgren, VD på City Golf Europe. ”Det är ett välförtjänt erkännande av hand enastående prestation. Vi är mycket stolta över att ha samarbetat med Michel under detta unika projekt, och till att ha spelat en stor roll vid utformningen och konstruktionen av sin exceptionella Äventyrsgolfbana.”

Den 18 hål långa banan är fylld till bredden med spännande föremål: Animatroniska dinosaurier i alla möjliga former och storlekar, en 15 meter lång grotta med ett 4 meter högt vattenfall, en flotte för att korsa en sjö, forsande strömmar, broar, en kraschad jeep och mycket, mycket mer.


 

 

”Många golf klubbar tampas idag med sjunkande medlemsantal. För att locka nya medlemmar, i synnerhet unga spelare, så måste de förnya sig själva. Klubb butiker och restauranger behöver fler besökare, driving ranges och golf kurser behöver fyllas.”, säger Lundgren.

För IJsselweide har Äventyrsgolfen inneburit ett stort lyft. Banan lockar redan en stor mängd nya kunder: barn och familjer som tidigare aldrig kommit i kontakt med golf. Klubben tar även emot skolklasser, klubbar, företagskunder, och anordnar barnkalas, företags event och andra sammankomster som bemärkelsedagar och bröllopsmottagningar. Klubbens bistro förser nu de unga besökarna med en helt ny barnmeny. Extra aktiviteter som dinosaurie jakt och ansiktsmålning finns också på banan, så väl som ett sortiment av souvenirer, bland annat i form av dinosaurieägg.

”Jurassic Golf Äventyrspark kommer inom en snar framtid att etablera sig som en stor attraktion i Holland, och löna sig snabbt. Äventyrsgolf erbjuder traditionella golfklubbar en möjlighet att avsevärt öka sina inkomster och introducera unga spelare och familjer till spelet golf.”