Nyöppnad minigolfbana i Hunnebostrand

Nyöppnad minigolfbana i Hunnebostrand

Under midsommarhelgen invigdes en ny minigolfbana på Ödby Ö i Hunnebostrand, Bohuslän. Samfälligheten har tillsammans byggt en niohålsbana för sina 160 medlemsfastigheter. "Det har varit viktigt för oss att hitta en rolig aktivitet som förenar alla åldrar och som samtidigt är något som alla kan delta i", säger Bengt Fredin, och fortsätter "Få saker uppfyller det bättre än bangolf".”

Niohålsbanan, som består av City Basicbanor med diverse crazyhinder, ligger idylliskt intill havet. Medan man väntar på sin tur kan man betrakta båtarna intill, och kanske efter matchens avslut ta ett dopp i Sotekanalens norra del? Invigningen som ägde rum på midsommardagen arrangerades med en 24 timmar lång tävling.

Tävlingen utfördes i olika klasser där deltagarna, som fick spela hur många rundor de ville för att uppnå bästa resultat, fick lämna in sina scorekort på rullande band när som helst under dygnet. Över 200 ronder lämnades in, men som alla vet kan endast en vinnare koras. Bästa resultat på nio hål var femton slag, ett imponerande resultat som åstadkoms i 7-12 årsklassen. Så ett råd till alla föräldrar i sommar - ligg i hårdträning om ni vill mäta er med ungdomen!