Carl-Johan Ryner designar MOS Adventuregolf

Carl-Johan Ryner designar MOS Adventuregolf

Carl-Johan Ryner, 37, – av många experter ansedd som Sveriges genom tiderna bäste bangolfspelare – kommer att designa MOS-banor (Mini golf Open Standard) för City Golf Europe.

Uppsala-spelaren har en minst sagt imponerande meritlista med SM-, EM-och VM-guld. Såväl individuellt som i lag. Han behärskar spel på filt, betong och eternit mästerligt.

För ett tag sedan provspelade Carl-Johan City Golf Europe´s nyanlagda bana vid O´Learys restaurang i Tolv Stockholm som ligger under Tele2 Arena. En äventyrsgolfbanan med Stockholmstema där underlaget är konstgräs.

Gillar konstgräs
- Jag gillar underlaget. Det är en aning trögare, mer som vanlig golf. Den bana vi spelade är inte MOS-klassad. Men med några justeringar skulle den kunna bli det.

- Äventyrsgolf blir mer och mer populärt, säger Carl-Johan. Tävlingsspel på banor med konstgräs kommer också alltmer. VM i Adventure Golf som spelas på Gullbergsbro i Göteborg i maj är ett exempel på det. Den här utvecklingen är definitivt något som kan vara utvecklande för vår sport.

City Golf Europe är för övrigt huvudsponsor för VM tävlingarna i Gullbergsbro.

MOS står för Minigolf Open Standard och betyder att banorna är tävlingsanpassade.

Skickligheten avgörande
- För mig är det viktigt att banorna utformas så att det är skickligheten som är avgörande. Med konstgräs som underlag kan spelet få ytterligare en dimension av spänning

Anrikt företag
City Golf Europe i Örnsköldsvik startade sin verksamhet för snart 76 år sedan och är Europas ledande utvecklare och byggare av både mini- och äventyrsgolf.

- Vi ser fram mot ett spännande och utvecklande samarbete med Carl-Johan, säger City Golf Europes VD Peter Hoffman.

City Golf Europe står på utslagsplatsen för att börja utveckla och bygga MOS-banor i samarbete med Carl-Johan Ryner. Med Carl-Johans expertkunskaper kan City Golf Europe även anpassa existerande äventyrsgolfbanor till Minigolf Open Standard.

Lycka till
Carl-Johan håller givetvis tummarna för de svenska deltagarna i VM.

- Flertalet av Sveriges bästa MOS-spelare bor i Göteborg. Hoppas det går bra för dem i VM på hemmaplan.