Äventyrsgolf-glädje med Pirat Golf på Gut Wissmannshof

Äventyrsgolf-glädje med Pirat Golf på Gut Wissmannshof

Artikel om vår nya Äventyrsgolf på golfklubben Gut Wissmannshof har publicerats nyligen i magasinet HNA Mündener Allgemeine i Tyskland.

>> Läs artikeln här på tyska

... eller här under, översatt till svenska:

Staufenberg. Äventyrsgolfen med 18 hål på Gut Wissmannshof är färdig. I början av juni öppnar anläggningen som blir en rolig familjeaktivitet.

Gut Wissmannshof har hamnat i pirathänder - en pirat slumrar i en hängmatta framför en skattkista med guld och ädelstenar från hans senaste razzia. I bakgrunden brusar ett vattenfall. Ett bedrägligt lugn råder över området: en krokodil är på väg att hugga till med vidöppen mun.

Scenen utspelar sig på den nya äventyrsgolfbanan, som för närvarande håller på att skapas på golfanläggningen Gut Wissmannshof och nästan är klar. Det slutliga arbetet bör vara avslutat i början av juni.

"Kul för hela familjen", lovar Hubert Landefeld, ägare av området vid Speele i Staufenberg, Tyskland. Ett område som sedan 2013 utökats från en ren golfbana till ensemester- och fritidsresort.

18 hål

Äventyrsgolfbanan har 18 hål och ligger nedanför restaurangen. Det är en minigolfbana som ger naturupplevelser. Man spelar med riktiga golfklubbor och bollar. Till skillnad från vanlig minigolf så är banorna inte helt platta, utan här spelar man på kurviga ondulerade banor. "Det hela är ganska svårt", säger Hermann Scholer, Groundkeeper Gut Wissmannshof.


Men hålen kan också spelas med lättare svårighetsgrad, "barnen kommer verkligen inte tappa intresset för detta," säger Hubert 
Landefeld som ger oss en guidad visning av anläggningen.

Här finns en liten flotte som spelarna kan ta sig till och från pirat-ön med. Därefter måste man slå bollen under en djungel-SUV som kraschat in en sten som sprutar vatten. Senare väntar en orm med vidöppen mun och därefter måste bollen rulla genom en tunnel för att man ska klara banan.

Golftalang behövs inte för spelet, men lite skicklighet och tur är bra för att klara banan. Äventyrsgolfen sträcker sig över cirka 3500 kvadratmeter med stora grönområden och vattendrag. Här finns överallt lekfulla inslag att upptäcka. Ibland upptäcker man dem inte förrän vid andra ögonkastet, till exempel hajfenor som lurar i vattnet.

Vid en liten kiosk kommer det att finnas förfriskningar till alla golfäventyrare. Priset för en runda Äventyrsgolf är ännu inte fastställt, men kommer att hamna någonstans mellan 6-8 Euro per person, säger Landefeld

>> Läs mer om vår Äventyrsgolf på www.wissmannshof.de