News

Nyheter

Prestigefyllt pris till Äventyrsgolf från City Golf Europe
fredag, februari 19, 2016 - 13:16

NGVs prestigefyllda innovationspris går i år till Michel de Meijer, ägare av IJsselweide Golf Klubb och Jurassic Golf Äventyrspark i Gouda. Priset delades ut den 17 februari på den 21:a upplagan av Den Nationella Golf Kongressen & Utställningen 2016 i Amersfoort, Nederländerna. Över 300 delegater från den Nederländska golfbranschen - som inkluderar operatörer, ägare, spelare och andra entrepenörer - deltog i eventet som hölls av NVG (Golfbaneaktörernas Industri- och arbetsgivarorganisation).

Juryn utsåg Jurassic Golf Äventyrspark till årets inovatör tack vare det mod som Michel visade genom att våga satsa på Äventyrsgolf med målet att göra spelet golf mer tillgängligt för unga människor och familjer.

Sjätte upplagan av World Adventure Golf Masters kommer spelas på en MOS-bana byggd av City Golf Europe
måndag, januari 11, 2016 - 17:24

Den sjätte upplagan av World Adventure Golf Masters (WAGM) ska hållas I Prishtina, Kosovo, den 25:e och 26:e Juni 2016. Det kommer vara den första stora internationella minigolfturneringen som äger rum I landet.

Minigolfbanan I Prishtina är en MOS-bana (Minigolf Open Standard) som är godkänd för tävlingsspel av World Minigolf Sport Federation. Det är den första och enda professionella minigolfbanan i Kosovo. Banan designades och byggdes för att hålla MOS-standard av City Golf Europe och öppnades sommaren 2010.

Nu lockar Äventyrsgolf 25% av alla inom golfen i Storbritannien
onsdag, december 16, 2015 - 12:02

En undersökning rörande golfaktiviteter i Storbritannien - nyligen framtagen av Sports Marketing Surveys (SMS) på uppdrag av Europa touren - gav intressanta insikter i branschens utveckling. Framförallt visar undersökningen att Äventyrsgolf är den främsta av icke-traditionella golfformer. Den visar även att Äventyrsgolf utmanar traditionella korthålsbanor i antalet spelare.

Äventyrsgolf i världens största O'learys Sportsbar
onsdag, december 2, 2015 - 10:33

Nu är Äventyrsgolfanläggningen i världens största O'learys Sportsbar invigd. Sportbaren ligger i Mall of Scandinavia i anslutning till Friends Arena i Stockholm. Självklart är det sport- och Bostontema som gäller på Äventyrsgolfen, dvs äkta O'learys stil.

Jurassic Golf Adventure Park Gouda byggs nu av City Golf Europe
måndag, september 28, 2015 - 12:27

Jurassic Golf Adventure Park ligger på IJsselweide Golf Club nära staden Gouda i Holland. Denna sensationella 18-håls Äventyrsgolfanläggning, designad av City Golf Europe, är just nu under uppförande på 2,500 kvm yta nära golfklubbens moderna restaurang, café och andra faciliteter.

Möt oss på EAS 2015 i Göteborg 6-8 okt. Vi visar Äventyrsgolf och City Smart Golf
onsdag, september 23, 2015 - 13:37

Nu har ni chansen att träffa oss och veta mer om Äventyrsgolf, City Smart Golf samt minigolf när vi ställer ut på EAS mässan i Göteborg den 6-8 oktober. Besök monter #A338 på Svenska Mässan intill Liseberg så berättar vi hur ni kan tjäna pengar genom att låta oss bygga Äventyrsgolf, City Smart Golf eller minigolf hos er. Vi är ett av över 425 utställande företag. Över 9000 besökare från hela Europa kommer. Kommer ni?

>> Vill ni veta mer om EAS2015, denna stora och spektakulära mässa, som hålla runt om i Europa varje år klickar ni här.

Alton Towers i England är rankad nr 7 i lista över top 25 äventyrsparker i Europa
måndag, augusti 24, 2015 - 09:53

Alton Towers i England är rankad nr 7 i lista över top 25 äventyrsparker i Europa enligt en studie gjord av Tripadvisor, publiserad nyligen på det tyska online magasinet TRAVELBOOK.de.

De två tematiserade 9-håls Äventyrsgolfanläggningarna på Alton Towers - Extraordinary Golf - byggdes av City Golf Europe. Vi har designat och konstruerat över 200 Äventyrsgolfanläggningar över Europa.

För att se Tripadvisors rankningslista, klicka här. (på tyska)

Du kan också läsa mer om banorna på Alton Towers här…

Äventyrsgolf-glädje med Pirat Golf på Gut Wissmannshof
onsdag, juni 10, 2015 - 13:28

Artikel om vår nya Äventyrsgolf på golfklubben Gut Wissmannshof har publicerats nyligen i magasinet HNA Mündener Allgemeine i Tyskland.

>> Läs artikeln här på tyska

... eller här under, översatt till svenska:

Staufenberg. Äventyrsgolfen med 18 hål på Gut Wissmannshof är färdig. I början av juni öppnar anläggningen som blir en rolig familjeaktivitet.

Gut Wissmannshof har hamnat i pirathänder - en pirat slumrar i en hängmatta framför en skattkista med guld och ädelstenar från hans senaste razzia. I bakgrunden brusar ett vattenfall. Ett bedrägligt lugn råder över området: en krokodil är på väg att hugga till med vidöppen mun.

Lyxhotell med Äventyrsgolf
torsdag, juni 4, 2015 - 11:21

På Château Stelsia, i Villeneuve sur Lot i Frankrike öppnar i sommar ett lyxhotell med gourmet restaurang, fransk trädgård, driving range, Spa, helikopter platta och en 18 håls Äventyrsgolf från City Golf Europe.

Total yta är 19 hektar varav Äventyrsgolfen upptar 4000 m2.

Ägaren är Philippe Ginestet, grundaren av affärskedjan GIFI med 400 butiker.

Dagens Nyheter rekommenderar Äventyrsgolf från City Golf Europe
måndag, maj 18, 2015 - 10:28

Minigolf för pirater i alla åldrar

Så lyder rubriken i den artikel om Äventyrsgolf i Dagens Nyheter som publicerades den 30 april 2015. DN besökte Hälla Golf Club i Västerås där vi på City Golf Europe byggt Äventyrsgolf.

>> Läs hela artikeln här

Eller läs texten här:

Nu bygger vi Kroatiens första City Smart Golf anläggning
torsdag, april 30, 2015 - 12:12

I mars hölls invigningen av byggstart för City Smart Golf bygget i staden Čakovec. Borgmästaren, Stjepan Kovač, framhöll att denna 18-håls City Smart Golf anläggning är den första av sitt slag i Kroatien. Det här blir en ny sport- och fritidsanläggning för invånarna i Čakovec. Härmed utökas sportutbudet och man hoppas kunna locka nya besökare till staden. Investeringen är samfinansierad av "the Croatia Ministry of Tourist".

Äventyrsgolf blir prisat! Ägarna av Trosa Parkgolf utsågs till årets nyföretagare 2015
torsdag, april 23, 2015 - 12:30

Trosa Parkgolf har med sin Äventyrgolf från City Golf Europe mottagit priset som "Årets nyföretagare Trosa 2015". Vi på City Golf Europe gratulerar naturligtvis Monica Olsson och Tommy Andersson och gläder oss att det går bra för våra kunder! Av 90 nystartade företag 2014 lyckades Trosa Parkgolf hamna på topp.

Anläggningen öppnades sista helgen i maj 2014, och lockade redan första säsongen 13 500 personer. Den ovanligt varma sommaren 2014 gjorde att många besöksnäringar tappade antal besökare. Därför tror Monica Olsson, delägare av Trosa Parkgolf, att sommaren 2015 kommer att kunna locka ännu fler Äventyrsgolfspelare. Dessutom öppnar anläggningen en månad tidigare i år än ifjol.

Nu bygger vi Äventyrsgolf på ännu en golfresort. Denna gång på Sport & Golf Resort Gut Wissmannshof i Tyskland
måndag, april 20, 2015 - 16:27

Vi bygger just nu två 9-håls Äventyrsgolfanläggningar på Sport & Golf Resort Gut Wissmannshof, norr om Kassel i Tyskland. Här kommer du snart att ha möjlighet att spela 9 hål Äventyrsgolf inspirerade av kända golfhål runt om i världen, och även 9 hål med djungel äventyrstema. De två banorna planeras att öppnas i slutet av maj 2015.

Klicka på bilden för att se den i större format.

"Nu är vi redo för nästa säsong"
torsdag, april 2, 2015 - 11:19

I mars utförde City Golf Europe en fullservice på Putters Paradise Adventure Golf in Oberursel, Tyskland. Hela anläggningen rengjordes noggrannt, smuts som hade samlats på hålen genom åren togs bort, och gångvägar och fontäner skurbbades ordentligt. Små kosmetiska reparationer genomfördes och anläggningen ser nu nästa ny ut igen och är redo för besökarna.

- Efter 5 år var det dags för en  service av anläggningen och nu är den återställd till sin ursprungliga status, säger de förtjusta ägarna Heiko Schwarzer och Wolfgang Bick.

Efter en ökning av antalet besökare med cirka 15 % förra året vill nu ägarna fortsätta trenden den här säsongen och de planerar redan för nyheter tillsammans med City Golf Europe för 2015
 

Missa inte bussen! Boka vårens service av Äventyrsgolf & City Smart Golf
måndag, februari 2, 2015 - 14:56

Servicebussarna har fastlagda rutter i år!

En välskött och välvårdad Äventysgolf- eller City Smart Golfanläggninga är både attraktiv och hållbar i längden. Boka in ett ansiktslyft senast den 1 mars för din anläggning inför säsongen 2015.

För att få vårt förmånliga pris (se rutan nedan till höger) måste du se till att inte missa servicebussen vi skickar ut på Sverigeturné. Vi börjar i söder vecka 11 och kör norrut. Kontakta oss senast den 1 mars för att inte missa din chans till en fräsch anläggning säsongen 2015.

Vårt engagemang sträcker sig längre än till att bara leverera högklassiga äventyrsgolfanläggningar. Alla produkter behöver omtanke och kärlek - även golfbanor från City Golf Europe AB.
Vi kan erbjuda ett antal olika eftermarknadstjänster som gör att din bana känns som ny igen. Vi ser över hålkoppar, spelinstruktioner, flaggor, flaggstänger samt maskinell uppborstning av konstgräs och påfyllnad av ny dressand med mera. Vid större reparationer och projekt kan vi behöva återkomma vid en annan tidpunkt.

 

"Vi är extremt nöjda med Äventyrsgolfbanan och dess kvalitet"
torsdag, december 11, 2014 - 11:11

"Jag vill tacka så mycket för det utomordentligt bra arbete som ni utfört de senaste veckorna. Vi är extremt nöjda med Äventyrsgolfbanan och kvaliteten på bygget och utrustningen. Andre (City Golf Europes förman på bygget) och hans gäng har varit mycket artiga, hjälpsamma och mest av allt, mycket aktiva. Vänligen vidarebefordra vårt tack till honom. Vi rekommenderar starkt er service till andra", säger Gerrol Jalving på Tellfords kommun i England.

På en höjd i den lummiga stadsparken i Tellford ligger en 12-håls Äventyrsgolfbana, byggd av City Golf Europe i slutet av 2013 och inledningen av 2014.

Sidor

BESÖK VÅR
WEBSHOP

KONTAKTA OSS
FÖR MER
INFORMATION
Tel: 0660 - 513 00
Epost: info@citygolf.se